Időjárás

2024.04.16. 04:24

31 után 5-10 fok - nem leszel vidám, ha megtudod, milyen idő lesz ma!

Markáns lehűlés várható: délután, este már csak 5-10 fokot mérhetünk. Zivatarok miatt kedd éjfélig riasztás is érvényben van.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint április 16-án, kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható majd eső, zápor, zivatar. Az Alpokalján akár havas eső is lehet.

Markáns lehűlés várható, véget ér az áprilisi nyár. Napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Délután, este már csak 5-10 fok várható!

A HungaroMet elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki zivatarveszély miatt. Kedd éjfélig a nyugati határ közelében a lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 20 mm-t. A déli országrészben (Baranya, valamint Bács-Kiskun déli részén) a legerősebb széllökések a déli óráktól késő délutánig elérhetik a 60-70 km/h-t. Napközben délen, délkeleten néhol előfordulhat zivatar.

Forrás: met.hu

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!