felújítás

2017.08.13. 10:06

Teljesen megújult a banai óvoda udvara

A napokban elkészült a kivitelező a munkálatokkal a Banai Bóbita Egységes Óvoda- Bölcsőde udvarán.

N. T.

A felújításnak köszönhetően a Bóbitában új homokozó épült, megvalósult az udvar csapadékvíz-elvezetése, a betonos részeket új, térköves burkolatra cserélték, egy új ivóvizes kúttal bővült a játékrész, valamint újrafüvesítették az egész területet. Emellett kialakítottak egy járdaszakaszt is, ahol a gyerekek biztonságosan tudnak közlekedni kerékpárral és kismotorral.

– A mintegy két és félmillió forintos beruházás az idei járási bál bevételéből, téglajegyek árusításából, valamint a szülői munkaközösség és az önkormányzat támogatásából valósult meg – mondta Horváth Márta polgármester. Azt is megtudtuk, hogy amíg a fű meg nem erősödik a területen, addig a művelődési ház udvarán lévő játszótéren játszanak majd az óvodások, azonban előreláthatólag október végétől már birtokba vehetik a megújult udvart a gyerekek.

Az intézmény felújítása hamarosan tovább folytatódik, ugyanis mintegy 40 millió forintot nyert az önkormányzat az óvoda energetikai felújítására egy TOP-os pályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!