Hírek

2007.05.28. 19:18

Gyurcsány előszavával indul a kormányértékelés

Hasonlóan a féléveshez, az egyéves teljesítményét is kiadványban készül értékelni a kormány. A minimum nyolcvan oldalas anyag várhatóan június 9-én jelenik meg, és többek között a parlamenti képviselők, a polgármesterek és gazdasági szakértők kapják kézhez, de felkerül az internetre, a magyarorszag.hu weboldalra is.

V.M.

A kiadvány szerkezete is ugyanolyan lesz, mint a decemberi dokumentum: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök előszavával indul, majd külön fejezetben értékelik többek között az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás és a fejlesztések területén elért eredményeket. „A kormány többet tett az elmúlt egy évben, mint elődjei a rendszerváltás óta, hiszen olyan nagy rendszerek megváltoztatásához kezdett hozzá, amikhez a korábbi kormányok nem mertek hozzányúlni” – mondta Daróczi Dávid. A Kormányszóvivői Iroda vezetője hozzátette, hogy a kormánynak bőven van miről számot adnia, és erre ígéretet is tett megalakulásakor.

Közben a kormányfő a Vasárnapi Blikknek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint a két év múlva esedékes európai parlamenti választások után is ő lesz a miniszterelnök. Ugyanakkor hozzátette, hogy ambíciójuk, tehetségük és támogatottságuk alapján Szili Katalint, Szekeres Imrét, Lendvai Ildikót és Kiss Pétert is alkalmasnak tartja a vezetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!