Hírek

2007.04.06. 17:12

Itt az energikus gyermekek ideje

A szerencsés disznók évében járunk - legalábbis a kínai horoszkóp szerint

BAMA

Az emberiség mindig nagy jelentőséget tulajdonított az asztrológiának. A horoszkópok készítése most ismét virágkorát éli, sok szülő szeretné figyelemmel kísérni gyermeke jövőjét is. A kínai horoszkóp alapját tizenkét állat jegye határozza meg. Ezek közül az egyik a disznó, melynek évébe február 18-án léptünk át. A 2008. február 6-ig születendő kisbabák így a disznó évében, a kínai bölcsek szerint szerencsés évben születnek.

E jegy szülötteit a tűz elem jellemzi. Energikus tűzgolyóként lehet rájuk tekinteni, s ez már kiskoruktól jellemző lesz rájuk. Lobbanékony természetük miatt sok mindenbe belekezdenek, de néha minden ok nélkül feladják dolgaikat, még a sikereik ellenére is. Az egész világ érdekli őket, egy idő után mégis nehéz lekötni a figyelmüket. Ezért valószínűleg jó tanulók lesznek, csupán a kitartásukkal lehetnek problémák. Érdemes minél korábban, és akár több sportágat is megszerettetni velük.

Ezzel egyrészt levezethetik a fölösleges energiájukat, másrészt ha egybe beleunnak, rögtön egy másikba vethetik bele magukat. A szülőknek nagyfokú megértés kell majd ahhoz, hogy gyermekük akár havonta új szakkörbe jelentkezik. Kellő motiváció mellett azonban kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

Ne büntetéssel, inkább a célok ismertetésével motiválja őt. Ellenkező esetben mindent feléget maga körül. Ha látja, hogy kezd lehiggadni, lecsöndesedni valamivel szemben, készüljön fel arra, hogy váltani készül. Ha az első ellenérvek után mégis újítani akar, érdemes segíteni őt ebben. Kényszerből úgy sem fog zongorázni vagy úszni.

Gyermeke optimista és hiszékeny lesz. Tanítsa meg neki, hogyan védheti meg magát a csalódásoktól. Tüzes személyisége lévén könnyen haragba gurulhat. A düh feldolgozására már bölcsődés kortól érdemes tanítgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!