Hírek

2007.03.30. 20:10

Gyorsforgalmi út a Balti- és a Fekete-tenger között

Megvalósíthatósági terv készül a Balti- és a Fekete-tenger közötti gyorsforgalmi útról. Erről állapodtak meg pénteken Nyíregyházán a Lengyelországon, Szlovákián, Magyarországon, Románián és Bulgárián áthaladó, ukrajnai, illetve moldáviai csatlakozással rendelkező út által érintett országok megyei, valamint települési önkormányzati vezetői.

Z. H.

Rákóczi András, a kétnapos konferencia szervezője, a záhonyi Kiút Térségfejlesztő Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: az autóút Gdansk–Lublin–Zresow–Nagymihály–Királyhelmec–Záhony–Csengersima–Szatmárnémeti–Kolozsvár–Bukarest (elágazással Constancáig)–Szófia (elágazással Várnáig)–Suheva-Kisinyov–Odessza között épül meg. Hangsúlyozta: az Európai Unió 2010-ben vizsgálja felül a közlekedési folyosók bővítési lehetőségét. A kezdeményező megyék szeretnék, ha a Balti- és a Fekete-tenger között tervezett gyorsforgalmi út is bekerülne a kiemelt útvonalak közé. Számítanak a nemzeti kormányok hatékony támogatására is. A megvalósíthatósági terv elkészítésébe bevonják a Kárpátok–Eurorégió Együttműködési Szervezetet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!