Hírek

2007.03.15. 13:59

Rendbontás nélkül zajlanak az ünnepségek

Rendbontás nélkül zajlanak az ünnepségek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulóján, de több helyen bekiabálással zavarják a megemlékezéseket.

BAMA

Rendbontás nélkül zajlanak az ünnepségek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulóján, de több helyen bekiabálással zavarják a megemlékezéseket. Az állami ünnepségek délelőtt a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődtek. Erre az államfő távollétében a miniszterelnök adott engedélyt. A teret reggel teljesen lezárta a rendőrség, a térre vezető utcákat fémkordonnal, keresztbe állított rendőrautókkal zárták le. Ahogy Gyurcsány Ferenc megjelent a Kossuth téren, a kordonon kívül többen kiabálni kezdtek.

Sólyom László köztársasági elnök hiányzott a zászlófelvonásról, mert Erdélybe utazott magánlátogatásra, szavai szerint azért, hogy a közös ünnepléssel a nemzet egységét fejezze ki. Bár volt vita a helyettesítésről, végül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta ki a parancsot a nemzeti lobogó felvonására.

A mostanihoz hasonló rendőri készültség még soha nem előzte meg március 15-ét. Az összes rendőr szolgálatban van. A rendőrség vezetői korábban azt mondták, hogy nyugodt ünnepre készülnek, de az esetleges jogsértőkkel szemben határozottan lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!