Friss hírek

2006.01.21. 18:30

Egyre több áldozata van az orosz télnek

Az áldozatok többsége hajléktalan, gyermekek viszont nem voltak eddig közöttük. Ez annak köszönhető, hogy a moszkvai polgármesteri hivatal külön autóbuszokkal menhelyekre szállítja az otthontalan kiskorúakat.

BAMA

A hosszan tartó kemény hideg komoly megpróbáltatást jelent nemcsak az embereknek, hanem a nagy számú moszkvai kóbor kutya számára is, mondta a Magyar Rádió tudósítója. A moszkvaiak ilyenkor szó nélkül beengedik őket a metróba, pályaudvarokra, vagy egyéb, fűtött közterületre, meleg étellel, és ami legalább ilyen fontos, meleg itallal látják el őket, de a kemény harci kutyákkal nem mindenki mer barátkozni. Márpedig az utóbbi időben rengeteg a gazdátlan, pontosabban kitaszított staffordshire terrier. Ezek voltak még nemrég a sztárkutyák, az újgazdagok sorra szerezték be a méregdrága állatokat, aztán ahogy változott a divat, egyszerűen kitették őket az utcára. Egy hónap alatt az állatvédők 36 ilyen harci kutyát gyűjtöttek be, de majdnem ennyi gazdátlan pitbull terrierre is akadtak. A gond, hogy ezek a fajták nehezen tűrik a nagyobb kutyatársaságot, a menhelyeken el kellene különíteni őket, de erre nincs pénz. A szabadban éhesen kóborolva, és elvadulva viszont veszélyesek lehetnek az emberekre is. Az orosz kutyatenyésztők egyesülete most felhívással fordult tagjaihoz, hogy önként korlátozzák az ilyen kutyák tenyésztését, a Dumától pedig egy megfelelő törvényt követelnek a tenyésztés szakmai, etikai és állatvédelmi szabályainak betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!