Hírek

2005.06.16. 00:00

Kétágú húsvillával végeztek a férfival

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el első fokon a Fővárosi Bíróság H. Józsefet (47) és D. K. Istvánt (39). Az elsőrendű vádlott a nem jogerős döntés szerint életfogytig kerül rács mögé, míg a másik elkövetőnek mint bűnsegédnek tíz évet kell fegyházban töltenie. A döntést az ügyész tudomásul vette, a védők fellebbeztek.

Nagy E. D.

A kegyetlen gyilkosság tavaly februárban történt. Az elsőrendű H. József megtudta, hogy C. Béla (70) lakásán több millió forintot tart egy adott napon. A férfitól H. József gyakran kért kölcsön, így ezzel az ürüggyel felment budapesti, XIII. kerületi lakására. Közben D. K. István a ház előtt várakozott. H. Józsefet az idős sértett beengedte. Amikor elfordult tőle, H. egy ólmos bottal kétszer lesújtott a fejére. Közben szólt a kapuban várakozó társának, hogy már felmehet. Igen ám, de az idős sértett épp akkorra hívta meg egy nő ismerősét vacsorára. Az asszonyt a vádlottak azzal az ürüggyel küldték el, hogy a sértett fürdik. Így akarták balesetnek álcázni a gyilkosságot. A nő azonban gyanút fogott és értesítette a rendőrséget.

Közben a sértett szájába a fürdőszobában zuhanyrózsa került, így akarták elérni, hogy megfulladjon. Ez azonban nem sikerült, a már többször bántalmazott férfi még mindig küzdött az életéért. Végül az elsőrendű vádlott a konyhából szerzett kétágú húsvillával szíven szúrta az idős férfit. A sértett még ekkor is megpróbált ellenállni, de H. József másodszor is mellkason szúrta. A tettesek nem találták meg a milliókat, ezért csak a sértett ékszereit tudták elvenni. A rendőrség órákon belül elfogta az elkövetőket.

Zárkatárs vallott rájuk

A nyomozás során a másodrendű vádlott zárkatársa mesélt el mindent részletesen a rendőröknek. Ő D. K. Istvántól hallott a bűncselekmény részleteiről. Igaz, a zárkatárs a bíróság előtt már nem jelent meg, mert nyoma veszett. A tanú korábban arról is szólt, hogy a két vádlott cetliken üzengetett egymásnak, így beszélték meg azt is, hogy ugyanazt mondják a hatóságoknak. Így történhetett meg, hogy korábban mindketten beismerő vallomást tettek, majd azt szinte egyszerre vissza is vonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!