Közélet

2017.06.28. 12:00

FREEformátus hittantábor: ahol hisznek a közösségben

Nagyon jól sikerült a négy napos naszályi Freeformátus hittan- és kézműves tábor, ahol a gyerekek nemcsak játszottak, de sokat tanultak a közösségi létről, önmagukról és a világról is.

Szénási Szimonetta

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A büszke alkotó (Fotó: Sz. Sz.)
[/caption]Az immár három éves hagyományra visszatekintő ingyenes tábor nemcsak a református családok körében népszerű a községben, mivel évről évre színes és színvonalas programmal készül, amelyet idén csaknem ötven gyermek élvezhetett. A táborozók a hittanos foglalkozások mellett most is kipróbálhatták magukat a mindig nagysikerű agyagozásban, de volt selyemfestés, barkácsolás, nemezelés, készült karkötő, vitorlás hajó és még megannyi kincs, amiktől még izgalmasabbá válnak a nyári kalandok.

 

A tábor minden reggel kilenc órakor vette kezdetét, ahol nemcsak játszani, hanem tanulni is lehetett: a lelki útravaló, a közösségi lét és a várakozás megtapasztalása mellett énekeket is tanultak a gyerekek.

Csak együtt sikerül

Török Béla, Naszály község református lelkésze és a tábor szervezője elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet a gyülekezeti tagoknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a tábor: a foglalkozásvezető és a háttérben szorgoskodó szülők, nagyszülők és pedagógusok közül többen szabadságot vettek ki a program idejére, ezen felül pedig mind az ötletelésben, mind az alapanyagok beszerzésében segédkeztek, a fiatalság idősebb generációja pedig ügyelt a kisebb táborbeliekre. A tiszteletes szerint nagy szükség is van az összefogásra, hiszen az egyház csak a közösségben bízva tervezhet hasonló programokat.

A tiszteletes által gitárral kísért közös éneklésekben minden gyermek örömmel vett részt, majd a délelőtti foglalkozások után a tikkadt társaság a közös imádságot követően jóízűen fogyasztotta el a helyi óvodából hozott finom ebédet. A kisebbeknek többnyire itt zárult a program, de a szieszta után akár vissza is jöhettek a délutáni barkácsolásra. A szeszélyes időjárás sem ronthatta el a jókedvet: a kánikula idején sátrak védték a gyerekeket, az elvonuló záporok elől pedig a gyülekezeti terembe vagy az IKSZT fedett udvarára költözött át a tábor népe.

A táborozást a vasárnapi istentisztelet zárta, ahol a gyerekek előadták a táborban tanult énekeket. A remények és a résztvevők visszajelzései alapján jövőre ugyanígy megnyitja majd kapuit a református hittantábor, de a kicsiket addig is várják vasárnaponként a gyermek-istentiszteletre.

Címkék#Naszály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!