Közélet

2017.06.25. 13:18

500 négyzetméteren lángolt szombaton a száraz fű Tatabányán – fotók!

Kigyulladt az aljnövényzet szombat délután a tatabányai Vadvirág utcánál, a Fellner Jakab Szakközépiskola területén. Egy olvasónk beszámolója szerint a gyorsan terjedő tűznek csak a futópálya tudta útját állni.

kemma.hu

Ropogva és füstölve égő tűzre figyeltek fel szombat délután a Sárberki lakótelepen élők. Azonnal riasztották is a tűzoltókat, akik mintegy másfél órás küzdelem után megfékezték a lángokat.

Olvasónk, Solymos Ákos beszámolója szerint „leégett a focipálya jelentős része, a focipálya melletti partoldal, valamint a rét körülbelül fele a vasútig. A Csónakázó tó felőli focipálya oldalon egészen az épületig ért el a tűz terjedése.”

– Fontos lenne felhívni az iskola vezetőségének, fenntartójának a figyelmét arra, hogy egy ilyen mérhetetlenül elhanyagolt terület az iskolát és a szomszédos épületeket is jelentősen veszélyezteti – zárta a kemma.hu-nak küldött levelét Solymos Ákos.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Tűz Sárberekben
[/caption]

Megkerestük a katasztrófavédelmet is: Völgyi Ágnes szóvivő portálunknak elmondta, mintegy ötszáz négyzetméternyi területen kapott lángra a kiszáradt gaz, a tatabányai hivatásos tűzoltók azonban kéziszerszámokkal megszüntették a veszélyt.

A szóvivő elmondta továbbá, hogy az ugyancsak tatabányai Iskola utcába is vonulniuk kellett szombaton a lánglovagoknak, ott két szemeteskonténer gyulladt ki. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A fényképeket olvasónk, Solymos Ákos készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!