Sport

2017.06.09. 17:53

Merész álmokat szövögetnek az ezüstös tatabányai kézis lányok

A Tatabányai Sport Club női kézilabdacsapata az előkelő második helyen végzett az NB II.-es pontvadászat Északi csoportjában. A csapat mesterét, Szurcsik István vezetőedzőt kértük arra, hogy értékelje a csapat teljesítményét.

P. J.

– Hogyan tervezték a most zárult szezont?
– Az 2015–16 évi bajnokságban a hetedik helyen végeztünk. Az idei idénynek viszont komoly tervekkel vágtunk neki. Az alapozást augusztus elején kezdtük. A tavalyi gárdából a kettős igazolással játszókon kívül mindenki a itt maradt. Az edzőmérkőzések és felkészülési tornák már mutatták, a csapat jó eredményt érhet el a bajnokságban. Az új játékosok beillesztése nem volt zökkenőmentes, de ahogy egyre több meccset vívtunk a lányok között egyre jobb lett az összhang. A fiatal, saját nevelésű játékosok, Tóth Georgina, Balambér Eszter és a Dunaújvárosból visszajött Póczos Karina teljesítménye is fokozatosan javult.

– Milyen célokat határozott meg a szakosztály vezetése?
– A felnőtt keret megerősítése fontos cél volt. Hozzánk igazolt Sajó Éva Gizella és Mayer Lívia, akik az előző szezonban a Tatai AC-ban játszottak. A kezdő együttes a következő  játékosokból választódott ki, attól függően, hogy milyen stratégiát dolgoztunk ki a bajnoki találkozók előtt: Varga Vivien, Mayer Lívia, Szabó Petra, Tóth Georgina, Bodányi Renáta, Sajó Éva, Fenyvesi Rebeka, Balambér Eszter és a kapus Bánfalvi Vivien voltak legtöbbet a pályán. Nagyon jól szálltak be a mérkőzésekbe és hasznosan játszottak: Sajdliné Barna Tímea, Bánfalvi Kitti és Magda Patrícia is. Ebben az évben kevés szerepet kapott, de idővel egyre többször jut majd lehetőséghez a juniorkorú Sajdli Rebeka, Bencze Loretta, Krajczár Laura és Wittmann Szabrina. A következő évben szeretnénk megismételni ezt a jó szereplést, ami nem lesz könnyű. Ha pedig tudásunk, erőnk és szorgalmunk is „nő”, akár nagyobb terveket is szövögethetünk.

Az ezüstérmes csapat tagjai:
Bánfalvi Vivien, Bánfalvi Kitti (kapusok), Bodányi Renáta (csapatkapitány, lövő-irányító), Varga Vivien (balszélső), Szabó Petra (irányító), Sajdliné Barna Tímea (szélső-beálló), Magda Patrícia (jobbszélső), Sajó Éva Gizella (jobbszélső), Mayer Lívia (balátlövő), Mészáros Kitti, Tóth Georgina (beálló-lövő), Balambér Eszter (balszélső) Fenyvesi Rebeka (jobbátlövő-szélső) és Póczos Karina (balátlövő). Vezetőedző: Szurcsik István. Kapusedző: Jaczkó László.

További részletek a szombati 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!