Közélet

2017.06.04. 20:10

Saját jövőjüket is lerajzolták a gyerekek

A Sárberki Nap keretein belül került sor a Tatabánya múltja, jelene és jövője című rajzpályázat eredményhirdetésére a Sárberki Általános Iskolában. A díjátadó után az iskolaépület előtti zsákutcában paprikáskrumpli-főzőversenyt tartottak, de sportolásra és szórakozásra is volt lehetőség.

B. B.

A Sárberki iskola tornaterme adott otthont a Tatabánya múltja, jelene és jövője címet kapott rajzpályázat eredményhirdetésének. A gyerekek Tatabánya polgármesterétől, Schmidt Csabától vették át a díjakat. Az alkotások jutalma emellett egy falinaptárban való szereplés volt, amely limitált példányszámban jelent meg: mindössze 120 darab készült belőle.

– Idén másodjára írtuk ki a pályázatot, hagyományőrző jelleggel minden évben tervezünk naptárat kiadni. Érkeztek bányászképek, de olyanok is, amik a Népházat, vagy a Turul madarat ábrázolják. 13 rajz szerepel a naptárban, de 17 díjazottunk van: két kép koprodukcióban készült, ketten pedig különdíjat kaptak. A naptár kiadásában a tatabányai polgármesteri hivatal, a Minerva Alapítvány és Salló Győző, Sárberek önkormányzati képviselője nyújtott támogatást – árulta el a kemma.hu-nak Rektor Orsolya, a Sárberki Általános Iskola tanítónője.

– Fantasztikus ez a kezdeményezés, büszke vagyok a fiatalokra, és gratulálok a felkészítő tanároknak is – mondta lelkesen Rochlitz György képzőművész, aki a kiadványba kerülő képeket válogatta ki. – Nagyszerű alkotások születtek, a beérkezett művek színvonala igen magas volt. Fontos, hogy a gyerekek ne csak a jelennel és a saját kis világukkal foglalkozzanak, hanem térben és időben is tágítsák ki a gondolkodásukat. Ezzel a saját jövőjüket is építik, és erre remek alkalmat kínált ez a pályázat.

A díjátadó végeztével az iskola és az óvoda által közrefogott zsákutcában már rotyogtak a bográcsokban a paprikás krumplik. A főzőversenyt az iskola pedagógusaiból összeállított csapat nyerte meg, az elkészült ételeket bárki megkóstolhatta. A gyerekeknek volt lehetőségük sportolni is az iskola udvarán, a vállalkozó kedvűek pedig még vért is adhattak.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!