Közélet

2017.05.28. 08:01

Most érdemes kreatívnak lenni: a pályázattal a Nagycirkuszba is eljuthatnak a gyerekek!

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a korábbi évekhez hasonlóan az idén is alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A központi téma most a tűzvédelem lesz.

kemma.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Vajon milyen a tűzoltók élete gyerekszemmel?
[/caption]A Bizottság felmenő rendszerű pályázatára óvodások, illetve az iskolások 6-10 éves, 11-14 éves, valamint 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat. A program célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

A téma idén a tűzvédelem lesz, a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel nevezhetnek a résztvevők.

Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak, az iskolások pedig szabadkézi rajz, számítógépes rajz, egyéb kézműves alkotás, vers és mese kategóriában küldhetnek be műveket. Az az iskola vagy óvoda, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2017” címet.
 
 
Az alkotások benyújtásának határideje 2017. május 21-e. Az eredményhirdetést június 2-án, az országos díjátadót pedig június 9-én tartják, utóbbit a Fővárosi Nagycirkuszban, ahová a megyei díjazottakat és családtagjaikat is meghívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!