Közélet

2017.05.24. 05:57

Sárkányhajózással és tortával jutalmazták a játékosokat

Első alkalommal Baj adott otthont a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Játék 6árok nélkül vetélkedőnek, amelyen megyei középiskolások mérték össze tudásukat és ügyességüket. Nemcsak a nyeremények megszerzése volt a cél, hanem a kapcsolatok erősítése és építése is.

Sz. Sz.

Bajon, az iskola tornatermében rendezték meg a Játék 6árok nélkül fantázia(dús)névre keresztelt programot, amelyre a megye több településéről érkeztek általános és középiskolások. A játékos megmérettetés célja a fiatalok megszólítása, ismereteik bővítése és a megyei kistelepülések közti kapcsolat erősítése volt. Vértesszőlős, Baj, Dunaalmás, Neszmély és Almásfüzitő 10-10 fős csapatai versenyeztek egymással.

A program a bemutatkozással kezdődött, amely érdekessége volt, hogy az adott települést a fiatalok szemén keresztül jelent meg. Az almásfüzitői ifjak például rövid vetítésben mutatták be az Azaum Római Tábort, a baji csapat pedig a helyiek életéről készített kisfilmet, a Dunaalmás képviselői pedig zenés-táncos előadás keretében mutatkoztak be.

Ezt követően rövid tesztet kellett kitöltenie a játékosoknak, amelyben szó volt a települések nevezetességeiről. A következő körben minden csapat elmondhatta az általuk hozott játék szabályait, majd a többi csapatnak abban kellett megmérkőzniük. Itt voltak ügyességi, erősségi és kreativitást igénylő feladatok is.

Az eredményhirdetés előtt uzsonnával készültek a szervezők, majd kihirdették a játék végeredményét. Első helyen Almásfüzitő iskolásai végeztek, őket pedig a vértesszőlősi és a baji csapat követte. Minden részvevő részesült a tortanyereményből, a három győztes csapat pedig sárkányhajózáson vehet részt. Ezen felül a győztes almásfüzitői fiatalok a kupa mellett elnyerték a következő alkalom rendezési jogát is.

A győztes csapat tagjai: Györe Márk Róbert, Hajnal Kiss Dániel, Németh Lola, Pokornyi Lili, Polgár Bianka, Balku Vivien, Hopka László, Zentai Tamás, Pákozdi Csaba és Szabó Csaba.

A program Vandrovnik Klára (a baji IKSZT kulturális szervezője) ötletéből született, a szervezésében és lebonyolításában részt vett Gábor Klára (a Mocsai Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, Magyar Népművelők Egyesülete elnökségi tagja), Hornyák-Pálmai Éva (Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft. megyei irodájának vezetője), Csalai Judit (a Peron Music Alapítvány önkéntes koordinátora), valamint Cserteg István (Új Nemzedék közösségi tér koordinátora).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!