Közélet

2017.05.03. 15:33

Tűzoltási és kutyás bemutató Környén

Május 1-én színes programokkal várták a környei Családi majálisra érkezőket.

kemma.hu/komarom.katasztrofavedelem.hu

A szervezők kitettek magukért, hiszen rengeteg izgalmas és mozgalmas programmal készültek, mindazoknak, akik ellátogattak a környei tópartra.

Közös tai chi-vel melegítettek be a résztvevőket, hogy a családi sportvetélkedőn elkerüljék a sérüléseket. A kicsik legnagyobb örömére a Csir-Biri Játéktár nagyméretű fajátékaival különböző ügyességi játékokat próbálhattak ki, de volt még arcfestés és lángos evés is.

A nap legfőbb attrakciója feltehetően a főzőverseny volt, de a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület közös bemutatója, valamint a rendőrségi kutyás bemutató méltán vonzotta el a bográcsok mellől a gyerekeket, felnőtteket.

A tűzoltási bemutató során az égő rongy, monitor és fa mellett „stílszerűen” az általában konyhákban keletkező, úgynevezett lábas tüzet is oltottak az egyesület tagjai, s ízelítőt adtak abból, hogy milyen ellenhatást érünk el, ha vizet öntünk az égő olajra.

A remek programok mellett a főzőverseny színvonalát emelték a kreatív séfek, akik ínycsiklandó ételeikkel nyűgözték le a zsűrit. Az idei évben – maximális pontszámmal – az első helyen végzett a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Móré Zoltán létesítményi tűzoltó irányításával, így egy évig az egyesület birtokolja a Vándor Fakanalat.

Címkék#Környe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!