Közélet

2017.05.04. 06:08

Infók Leányvárról

Miserend, különleges recept, gondnoki képzés, minden, amit egy leányvári lakosnak tudnia kell.

B. Cs.

Recept

Az egyik kedvelt, hagyományos leányvári étel a füstölt húsos káposzta, amely szerepel Kövecses Varga Etelka Nagyanyáink kiskertjéből című kötetében is. Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, fél kilós füstölt csülök vagy füstölt sonka, 1 kg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász. A kockákra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Erre egy réteg savanyú káposztát teszünk. Rárakjuk a feldarabolt füstölt csülök vagy sonka felét, majd ismét káposztát, ismét csülök vagy sonkadarabokat, s a tetejére ismét egy réteg káposztát. Legfelülre elhelyezünk egy szál füstölt kolbászt egészben. Lefedjük, s az egészet egyben főzzük készre. A fazekat csak rázogatni szabad, nem kell megkeverni.

Miserend

A Leányvári Szent Erzsébet Plébániában Feldhoffer Antal plébános úr az alábbi időpontokban tart misét: szerda 8 óra, péntek 18 óra nyári időszámítás szerint, 17 óra téli időszámítás szerint és vasárnap 8 óra 45. Csütörtökönként 20 óra 30-tól közös imádságra várja a híveket. Minden hónap első keddjén 20 és 21 óra 15 között bibliás beszélgetést tartanak.

Zöldhulladék

A zöldhulladék begyűjtésére szolgáló zsákok megérkeztek a hivatalba. Az ingyenesen biztosított nyolc zsákot minden érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakos átveheti az önkormányzatnál hétfőnként ügyfélfogadási időben, 13–16 óráig.

Képzés

A megyei kormányhivatal kellő létszámú jelentkező esetén hivatásos gondnoki képzést tart. A jelentkezés feltételeiről Leányvár hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék#Leányvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!