Közélet

2017.04.06. 06:23

A Forrás a leghallgatottabb helyi rádió

A 18-59-es korcsoportban a legnagyobb napi hallgatói elérése a tatabányai központú Forrás Rádiónak van (57,6 százalék), a második leghallgatottabb a debreceni Best FM (54,4 százalék), míg a harmadik a szegedi Rádió 88 (53,9 százalék).

kemma.hu

A felnőtt lakosok körében országosan a Kossuth és a Petőfi rádió a leghallgatottabb, míg a területi bontásban a helyi rádiók töltenek be domináns szerepet. Ez derült ki a közelmúltban lezárult hallgatottsági mérésekből.

Az Inspira Media Research mérései szerint a vidéki helyi rádiók között a 18-59-es korcsoportban a legnagyobb napi hallgatói elérése a tatabányai központú Forrás Rádiónak van (57,6 százalék), a második leghallgatottabb a debreceni Best FM (54,4 százalék), míg a harmadik a szegedi Rádió 88 (53,9 százalék).

– Nyolcadik éve, hogy elkezdtük a munkát a Forrás Rádióval. Nem titkolt célunk volt, hogy tehetséges, fiatal rádiósokkal minőségi, szórakoztató, hallgatóbarát rádiót építsünk fel a régióban élők napi szórakoztatására és informálására – mondta el Molnár József, a Turul Média Kft. ügyvezetője, aki kiemelte: szépen tervezett munkával, fokozatosan igyekeztek növelni hallgatóik létszámát. – 2009 augusztus 20-án kezdtük, szinte a nulláról, és 2011-re 18 százalékig emelkedett a hallgatottsági arány, ami egy közepes rádió számára megfelelő. Mi azonban nem szerettünk volna közepes rádió maradni, így a cél sportnyelven a dobogó elérése volt. 2014-ben 42 százalékkal már a harmadik helyen álltunk az ország valamennyi helyi rádiójának listáján, most pedig elérkezett az idő, amikor a legjobb mutatókat tudjuk felmutatni. Mindezért köszönet illeti kollégáinkat, és persze a hallgatóinkat, akik minden napjukat velünk töltik. Habár a megyében még akad lefedetlen terület, mindig is törekedtünk arra, hogy Kisbértől Tatán és Tatabányán át Esztergomig ellássuk információval a hallgatókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Komárom-Esztergom megye 2017. februári rádióhallgatottság-mérési eredménye
[/caption]

– Sajnos jelen pillanatban Esztergomban és vonzáskörzetében még nem fogható a Forrás Rádió műsora. Célunk természetesen, hogy a teljes megyében elérhető legyen hazánk legnépszerűbb helyi rádiója. Ezért is indultunk el a Médiatanács Esztergom 98,1 MHz-es frekvenciájáért kiírt pályázatán – vázolta a terveket Havellant István a Turul Média többségi tulajdonosa, aki reménykedik benne, hogy ha nyernek, a Forrás Rádió teljes egészében lefedi majd Komárom-Esztergom megyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!