Közélet

2017.04.03. 18:25

Népszerű kézilabdázóval kampányolnak az ittas vezetés ellen Tatabányán

Harsányi Gergellyel, a Tatabánya jobbszélsőjével mutatta be legújabb akcióját a Komárom-Esztergom megyei rendőrség. Az egyenruhások húsvétkor meg is jutalmazzák a józan sofőröket.

Szénási Sz.

A Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság és a Volán, vagyis a KNYKK Zrt. munkatársai hétfőn a Turul emlékmű parkolójában tartották meg a "Soha ne vezess ittasan" kampány bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóját.

A bemutatón közreműködött Harsányi Gergely kézilabdajátékos is. A Tatabánya KC játékosa nem először vett részt hasonló kezdeményezésben. Mint megtudtuk, kétgyermekes családapaként kiemelkedően fontosnak tartja ezeket a szűréseket, így örömmel vett részt az eseményen. A szondamegfújás után természetesen neki is járt a csoki.

Mint elhangzott, Komárom-Esztergom megyében is fokozott hangsúlyt helyeznek az ittas vezetők szűrésére, a cél, hogy a zéró tolerancia jegyében az italozás után volán mögé ülők száma is nulla legyen. Ezért született meg a "Soha ne vezess ittasan" kampány is, amelynek részeként a helyi autóbuszjáratokon figyelemfelkeltő plakát hívja fel az autósok figyelmét az alkohol veszélyeire.

Nem ez az egyetlen akciója a rendőrségnek: az elmúlt időszakban mind gyakoribbá váltak a különféle ellenőrzések is a közutakon, például a biztonsági öveké márciusban.

További részletek a 24 Óra keddi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!