Kultúra

2017.03.19. 18:10

Kritika - A ti nagy községetek

A mi kis falunk (RTL Klub).

P. P.

Az átlagembernek gyakran változik a véleménye egy-egy filmsorozat kapcsán. Egy baráti társaság tagjai állapították ezt meg a Mi kis falunk című tévéműsorról beszélgetve. Ezzel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy igazuk van. Egyre több emberrel találkozom ugyanis, akik azt mondják, hogy jól indult ez a szűkebb hazánkban forgatott tévéjáték, de már a második felvonás sem közelítette meg az elsőt, aztán egyre jobban ellaposodott. Egyetértek velük.

Az első epizód vetítése közben, ha jól emlékszem, minimum háromszor nevettem jóízűen, a csütörtök este leadott legutóbbi alatt pedig többnyire csak bosszankodtam. Főleg azon, hogy mennyire kiszámítható a történetvezetés, de még annál is gyengébb az amúgy jó színészek instruálása. A neves és kevésbé ismert szereplők egyre igénytelenebbül hozzák figuráikat, s a sok negatívum miatt már kényszeredetten sem lehet rajtuk még mosolyogni sem.

Főleg a körzeti megbízott bárgyúságain, akinek filmbéli alakja köszönő viszonyban sincs napjaink rendőreiével, mint ahogy a főszereplő polgármesteré sem az igaziakéhoz viszonyítva. Legalábbis a mi megyénkben. Épp ezért ez a paródiasorozat nem a Mi kis falunk, hanem a ti nagy községetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!