Közélet

2017.02.13. 17:01

Idén is megrendezik a Farsang Kupát

Egyedi kézműves munkákkal jutalmazzák a díjazottakat a gasztrovetélkedőn.

kemma.hu

Február 25-én immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Farsang Kupa Gasztronómiai Bajnokságot a Tata és Környéke Gasztronómiai Egyesület. A koktélversennyel egybekötött erőpróbára szakács, cukrász és felszolgáló/pincér kategóriákban lehet nevezni, írja a tata.hu.

A szervezők reményei szerint idén is nagy érdeklődés mellett rendezhetik meg a kupát, természetesen külföldi indulókra 2017-ben is számítanak. A tavalyi bajnokságon összesen 150 munkát zsűriztek. Apropó, zsűri: a döntnökök névsora ez évben is a szakma legkiválóbb mestereiből áll majd, többek között a hazai gasztronómiai szövetség és az iparkamara is képviselni fogja magát.

Az ország legrangosabb szakácsművészeti bajnoksága

A Farsang Kupa már évek óta Magyarország legrangosabb versenyei közé tartozik. Ekkora volumenű, ilyen sok szakma összefogásával megrendezett gasztronómiai bajnokságot az országban egyedül Tatán szerveznek, így a rendezvény évről-évre egyre népszerűbb határon innen és túl egyaránt.

A résztvevőknek mindent saját kezűleg, helyben kell elkészíteniük, így a helyezések sorrendje a kreativitáson és a szárnyaló fantázián múlik. A szakmájukat hivatásnak tekintő versenyzők egy igényes, megannyi újítással jelentkező, és a nagyközönség számára is látványos versengésben mérik tehát össze tudásukat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a díjak idén is különleges kézműves munkák lesznek. A díjazottak egyedi, fazekasok által tervezett és készített érmeket vehetnek át elismerésként, a felnőtt kategóriák első helyezettjei egyedi kerámia plaketteket, a gyerekek kupát kapnak, az összetett díj pedig - amelyből minden évben csak egy készül - egy különleges nagyméretű kézműves tál lesz, amelyen minden résztvevő szakma megjelenik, és amelyet a legeredményesebb versenyző vihet majd haza.

Érdekes bemutató műsorokra is számíthatunk

A versenyzők munkájukat február 25-én már a reggeli órákban elkezdik majd, a nézőket pedig déltől fogadják a helyszínen. Emellett különböző bemutatók is várják a közönséget, például koktélosok, baristák, az Ászár – Neszmély Borvidék bemutatója, karamell bemutató és zöldségszobrászat is. A versenymunkák értékelése a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján zajlik. A kiemelkedő munkák készítői különdíjban részesülnek. A hivatalos megnyitó a nagyközönség számára 12 órakor, az eredményhirdetés fél ötkor kezdődik a kiállítócsarnokban. A kiállítás időtartama alatt a közönség számára büfé áll rendelkezésre.

A Farsang Kupa minden érdeklődő számára ingyenesen megtekinthető február 25-én, 12 és 17 óra között a tatai sportcsarnokban.

A résztvevőknek mindent saját kezűleg, helyben kell elkészíteniük, így a helyezések sorrendje a kreativitáson és a szárnyaló fantázián múlik. A szakmájukat hivatásnak tekintő versenyzők egy igényes, megannyi újítással jelentkező, és a nagyközönség számára is látványos versengésben mérik tehát össze tudásukat.

-->

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!