Sport

2017.02.02. 17:04

Kiss László lett a megye legjobb sípmestere

Csaknem százan vettek részt a labdarúgó-játékvezetők hagyományos bálján a Tatai Edzőtáborban.

Vá. T.

Ebben az esztendőben a Tatai Edzőtáborban rendezték meg a labdarúgók és játékvezetők bálját. A hagyományos eseményen csaknem százan vettek részt, többek között dr. Kancz Csaba megyei elnök, Erős Gábor, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága társadalmi elnökségének tagja, Kassai Viktor nemzetközi sípmester, Khéner László megyei igazgató, Pintér Csaba, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának tagja, megyei instruktor, illetve szűkebb hazánk aktív, és pályafutását már befejező neves futballista.

A rendezvényen egyébként több díjat is átadtak. A megye legjobb sípmestere Kiss László lett, a legeredményesebb játékvezető asszisztensnek járó elismerést Bábszki Gábor érdemelte ki, a legtehetségesebb 25 év alatti játékvezetőnek Frank Viktort választották.
Horváth Sándor, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága játékvezető bizottságának elnöke elmondta, összesen tizenhét státusszal voltak érdekeltek az országos keretekben 2016-ban, ami igencsak jónak számít.

Dr. Kancz Csaba, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke úgy fogalmazott: nincsenek könnyű helyzetben a futballbírók, hiszen folyamatos célkeresztben végzik munkájukat. Meg kell becsülni azokat, akik a hétvégi szabadidejükből áldoznak arra, hogy a megyei futballbajnokság mérkőzésein közreműködjenek.

A meglévő nehézségek mellett azonban örvendetes, hogy az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága a játékvezetőkkel karöltve sikeres toborzási és média kampányt folytatott az elmúlt hónapokban, ennek pedig az lett az eredménye, hogy huszonnyolcan jelentkeztek a tanfolyamra - emelte ki az elnök. - Gratulálunk Kassai Viktor fantasztikus évéhez is. Aki amellett, hogy a világ harmadik legjobb játékvezetője lett, Japánban ő volt, aki elsőként alkalmazta a videóbírót. Erős Gábornak szintén sok köszönet jár – tette hozzá.

A program végül vacsorával és kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.
Húsz éves játékvezetői tevékenységért Baranyai László, Klotz Tamás, és Kovács István vehetett át elismerést, tíz éve vizsgázott: Fiderman Máté, öt éve vizsgázott: Balász Kornél, Barta Szabolcs, Büki Ferenc, Drexler Dávid, Erdélyi Dániel, Erős Dávid, Gaszner Tamás, Koller Péter, Kolonics Gábor, Nagy Gábor Ferenc, Révész Csilla, Szeibert Philip, Szijártó Márton, Tomacsek Balázs, és Villám Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!