Kék hírek, bulvár

2016.12.29. 08:11

Mindenük odaveszett a tűzben karácsony előtt

Karácsony előtt két nappal égett le az a családi ház Ácson, amiben egy fiatal anyuka két gyermekével lakott. Senki nem sérült meg, de az épület lakhatatlanná vált. Az önkormányzattól másnap kaptak egy bérlakás, így az ünnepek nyugodtan teltek a családnak.

kemma.hu

<extrayAlig egy hónapja költözött be az ácsi Majár Tímea egyéves kisfiával és nyolcéves kislányával abba a családi házba, aminek a tetőszerkezete, december 22-én szinte teljesen leégett. A tetőtérben korábban egy kandalló működött, ott keletkezhetett az esti órákban a tűz, ami feltehetően a korom miatt robbanhatott be. A tűz gyorsan szétterjedt a felső szinten, egy pillanat alatt lángolt az egész ház teteje. Ácsról, Komáromból és Kisbérről is érkeztek tűzoltók, akiket a család és a szomszédok is riasztottak, amint látták, hogy ég a ház.

- Este tíz óra előtt mentem le a pincébe, hogy tegyek még fát a tűzre, akkor hallottam egy nagy durranást fentről – idézte fel Majár Tímea. A kétgyermekes családanya hozzátette: ekkor felnézett és látta, hogy izzik, szikrázik és pattog a tető. Nagyon megijedt és azonnal berohant a házba, hogy két gyermekét kimentse. Az egyéves Benit, akkor már aludt, felöltöztetni sem volt ideje, csak egy takarót tekert köré, Anna pedig, aki jövőre lesz nyolc éves, sírva futott ki édesanyjával az égő házból.

Szinte a teljes tetőszerkezet leégett a család szeme előtt. Az ott lévő bútorok, a korábbi költözés miatti dobozok, játékok és a karácsonyi ajándékok egy része is megsemmisült. A helyszínre érkező tűzoltók eloltották a lángokat és segítettek a romok eltakarításában, azonban hajnali négy óra körül újra lángra kapott a tűz. Ekkor értesítették megint a katasztrófavédelem szakembereit, akik azonnal jöttek és végleg megfékezték a tüzet.

Jelenleg rá sem lehet ismerni a családi ház tetőterére, hiszen csak elszenesedett gerendák, összeégett dobozok és bútorok láthatóak mindenhol. Ami nem égett el, az sajnos teljesen elázott. A felső szinten lévő fürdőszobából és konyhából sem maradt semmi. A háromszintes családi ház így teljesen lakhatatlanná vált.

Már másnap reggel segítséget kapott az édesanya az önkormányzattól. Lakatos Béla polgármesternek köszönhetően egy kétszobás bérlakást utaltak ki nekik, valamint százezer forint azonnali segítséget. A városvezetés mellett egy neve elhallgatását kérő női jótevőtől is sok támogatást kaptak és neki köszönhetően ma egy új ágy is érkezik a család számára. Mellettük számos alapítványtól és magánszemélytől is érkeztek különböző felajánlások.

A tárgyi felajánlásokat az Ácsi Szociális Alapszolgáltatási Központ, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatára (2941 Ács, Fő út 43.) várja a család. Az pénzadományokat pedig a 11773401-01241059 OTP Bank bankszámlaszámra lehet felajánlani. A közleményben fel kell tüntetni: „A tetőszerkezet újjáépítésére”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!