Közélet

2016.12.29. 07:54

Megszólal Kossuth Lajos Szent Ágyúja

A téli hadjárat hőseire emlékeznek az 1848/49- es Forradalom és Szabadságharc Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tagjai, december 31-én szomabton déli 12 órától a Monostori Erődben.

kemma.hu

A téli hadjárat hőseire emlékeznek az 1848/49- es Forradalom és Szabadságharc Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tagjai, december 31-én szomabton déli 12 órától a Monostori Erődben, ahol többek között megszólalnak a társulat ágyúi, többek között Kossuth Lajos Szent ágyúja is.
A szervezők a téli hadjárat hőseire emlékeznek az év utolsó napján. Az eseményt Honfoglalás kori kürtökkel fogják megnyitni a hagyományőrzők, továbbá a rendezvényen megszólalnak majd korabeli fegyverek, valamint ágyúk is, többek között Kossuth Lajos Szent Ágyúja.

A kilátogatók emellett az 1848/49-es szabadságharc korabeli fegyvereit is kipróbálhatják, valamint megtekinthetik egyesület kiállítását is. A tombolasorsoláson az alkalomhoz illő szilveszteri ajándékcsomagokat lehet nyerni és külön ajándékot kapnak azok, akik kétszáz darab öt forintost leadnak. A délután folyamán a felnőtteknek forralt bort, a gyerekeknek pedig forró teát adnak a szervezők. A rendezvényt rossz idő esetén is megtartják az Ágyúteremben, melyre a belépés díjtalan.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!