Közélet

2016.12.21. 10:17

Angyal szállt el a gyerekek fölött

Sokéves hagyomány, hogy a tatai diákotthonban karácsony előtt megajándékozzák a gyerekeket.

Sz. A.

A hivatalosan Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthonnak nevezett intézményben a köszöntő beszédet ezúttal nem Szőke Éva intézményvezető, hanem a városi diákönkormányzatban is fontos feladatot ellátó Bagoly Tamás köszöntötte iskolatársait és a meghívott vendégeket, köztük Michl József polgármestert, Helmut Hofmant, aki a frankfurti reptérről ezúttal is számos ajándékot hozott, valamint intézményvezetőket és hivatali elöljárókat.

Az igazi karácsonyi csoda ez után következett: Székelyné Szőke Szilvia pedagógus énekével elcsendesítette az izgatott gyerekhadat, mintha angyal szállt volna el felettük. Hamarosan angyal is érkezett is a színpadra: a gyerekek megismerhették Ezüsthaj történetét, amely a szeretetről szólt. A szórakoztató kis mese mellett népdalokkal is felléptek a diákok, míg a tanárok ismét kórussá alakultak, hogy különböző karácsonyi énekekkel tegyék még ünnepibbé a hangulatot.

Persze ezzel még nem volt vége a napnak: a gyerekek számos ajándékot vehettek át, hála a felajánlóknak.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!