Sport

2016.10.13. 15:50

Túrázók, figyelem: vasárnap lesz a Tatabánya 20 és 30!

Október 16-án, vasárnap Tatabánya 20 és Tatabánya 30 elnevezéssel túrát szervez a Tatabányai Sport Club Természetjáró Szakosztálya.

K. A.

A Tatabánya 20-on (táv: 19,4 km, útvonala: Felsőgalla–Csákányospuszta–Körtvélyes-puszta–Szép Ilonka-forrás–Új-Osztás–Szarvas-kút–Vitányvár–Csákányospuszta–Felsőgalla) reggel 7-től 10-ig rajtolhatnak a résztvevők, a túra szintideje 6 óra, a szintemelkedés 530 méter.

A Tatabánya 30-on (táv: 32 km, útvonala: Felsőgalla–Csákányospuszta–Körtvélyes-puszta–Szép Ilonka-forrás–Új-Osztás–Sárkánylyuk-völgy–Vérteskozma–Várgesztes–Mátyás-kút–Szarvas-kút–Vitányvár–Csákányospuszta–Felsőgalla) 7-től 9-ig lehet rajtolni, a szintidő 8 óra, a szintemelkedés 790 méter.

A túrát teljesítők kitűzőt kapnak, valamint a szintidőn belül érkezők oklevél díjazásban részesülnek. A célban csokoládét, teát és zsíros kenyeret kap a fáradt túrázó. A 30 km-en legelsőnek beérkező férfi és női túrázó serleget kap. A rajt megközelítése: Tatabánya buszvégállomástól az 5-ös, az Omega parktól a 45-ös buszokkal a Szt. István úti végállomásig, vagy az 1-es út 47,5 km-es szelvénye. A rendezőség térképvázlatot biztosít. Használható térkép: Vértes turista térképe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!