Közélet

2016.06.28. 06:37

Angyalok két keréken: motorosok gyűjtöttek az esztergomi kórháznak - Videó

Látványos drónfelvétel készült a hét végi jótékonysági motoros felvonulásról. A motorosok is lehetnek angyalok mottóval életre hívott kezdeményezéshez több, mint négyszázan csatlakoztak.

kemma.hu

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban egy táblát is lelepleztek a motorosok, ezzel az egészségüg intézmény lett Magyarország első Motorosbarát Kórháza.

- Talán ezzel elindítunk egy olyan mozgalmat, motoros kezdeményezést, aminek segítségével az ország más városaiban is összefognak a motorosok, és egy jótékonysági rendezvény keretében gyűjtenek a saját városuk kórházának - írták a motorosok a facebookon.

A felvonuláson azok vehettek részt, akik megvásárolták a kétezer forintos matricát és így segítették a kórházat.

- Megtiszteltetés, hogy ennyien eljöttetek, bizalmat adva nekünk, és hozzájárultatok célunk eléréséhez. A célt együtt értük el! Veletek, MOTOROSOKKAL! Igen, MOTOROSOKKAL, csupa nagybetűvel. Ugyanis, amit MI Motorosok szombaton megmutattunk, az páratlan, és igenis tiszteletreméltó - tették hozzá a szervezők, akiknek adatai szerint több, mint 400 motoros csatlakozott a második alkalommal megszervezett nemes kezdeményezéshez.

A szervezők célja a hála és tisztelet kifejezése, valamint adománygyűjtés volt a Vaszary Kolos Kórház javára, hiszen sok motoros került már az esztergomi kórházba baleset miatt és az ott dolgozó orvosok és ápolónők, ápolók az emberekért dolgoznak.

- Áldozatkész munkájuk, szaktudásuk, emberségük előtt fejet hajtunk, kétség kívül profi munkát végeznek. És itt jönnek a képbe a motorosok. Segíteni szeretnének, adni szeretnének, hozzájárulni szeretnének az orvosok és nővérek tiszteletreméltó munkájának megkönnyítéséhez - tették hozzá.

A felvonulás Dorogról indult, onnan motoroztak át Esztergomba,majd  Sárisápra vezettek, ahol megáldották a őket, majd Blues Company koncert zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!