Közélet

2015.11.06. 09:56

Egészségnapot tartott az oroszlányi vöröskereszt a „Betonban”

Javarészt a középkorosztály érdeklődött a csontritkulás mérés és a látásvizsgálat iránt, de a vércukor, vérnyomás- és koleszterinmérés, fülgyertyázás, Bach virágterápia és a gyógyító ásványokból készült ékszerek is hatalmas érdeklődésre tettek szert.

W.Zs.

Nagy Péterné Erzsébet, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője is örömmel nyugtázta a csaknem száz érdeklődő pácienst, aki tegnap megfordult az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár emeletén, a „Betonban”.



– A fiatalok már nehezebben szólíthatóak meg, így az egészséges életmód népszerűsítése érdekében jövő hétfőn a szakiskola épületében várjuk őket nagy szeretettel és hasonlóan érdekes programokkal – mondta Nagy Péterné Erzsébet.

Az elsősegélynyújtó előadáson pedig azt tudhatták meg Kilin Olga Mónikától, a Vértesi Erőmű üzemápolójától, mikor kell stabil oldalfekvést, újraélesztést alkalmazni és hogyan kell vérzést csillapítani.

A vöröskereszt helyi szervezetének aktivitását jól mutatja, hogy ebben az évben már ez volt a második nagyobb rendezvényük, amely az egészség témáját foglalta össze. Aki most nem ért rá, még az idén mindent bepótolhat! Legközelebb december nyolcadikán 10 és 16 óra között lesz lehetőség a fent említett vizsgálatok elvégzésére, amelynek a Bányász Klub ad otthont.

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!