Közélet

2015.10.12. 11:26

Héregi mulatság lóháton

A sör, lángos és kolbász mellett a forró tea is szépen fogyott a hétvégi Héregi Baráti Lovastalálkozón, amelyen a barátságtalan időjárást a szívélyes helyi vendégszeretet és a lovas programok feledtették.

Zsíros Krisztina

Gyönyörű lovak, kézműves standok, jó hangulat és kiváló vendégszeretet várta a kilátogatókat a héregi lovaspályán az immár 28. alkalommal szervezett Baráti Lovastalálkozón, amely pénteken este szüreti zenei fesztivállal kezdődött.

Blues, folk és rock zenéjével fellépett a Jet-Lag, a falubeli Bonito, valamint a tatai és héregi zenészekből alakult Avion formáció is, szombaton pedig lovas versenyszámokkal indult a nap. A lovasversenyek eredményhirdetésekor leginkább Imeli Péter, a Héregi Baráti Lovaskör tagja örülhetett, aki a magyar hidegvérű kancáival – Reménnyel és Babával – a szánhúzó versenyt egyes és kettes fogathajtásban, továbbá a nehézfogatok akadályhajtását is megnyerte.

Máli Vladimir és Buzer József szintén sikeresek voltak két versenyszámban is. Az egyes fogatban második és harmadik helyen a fenti sorrendben, kettesfogatú szánhúzó versenyen pedig fordítva végeztek. A díjugratás után az összes résztvevő fogata megtelt helybéliekkel, ezután indulhatott a hagyományos szüreti felvonulás körbe a faluban.
Délután a környékbeli együttesek szórakoztatták a résztvevőket hastánc, mazsorett, és rock and roll bemutatóval, de a legifjabb sramlisok, a helyi Echo zenekar is előadott a színpadon. Este LL Junior, majd a falubeli Gerecse Party adta a talpalávalót a sátorban.

A lovasszámok vasárnap is folytatódtak a Rossol Miklós és Szabó Géza akadályhajtó emlékversenyekkel, majd átadták „A mi kis falunkért” díjat a Fiatal házasok klubjának. Ezt az elismerést legutóbb egyébként idén májusban a Nyugdíjas Klub kapta a közösségi munkájáért. A gyerekek a játszóházban szórakozhattak és az Ákom-Bákom bábszínház A kis kondás című előadását is megnézhették.

A lovaspálya melletti faházban a héregi Nyugdíjas Klub várta a vendégeket ízletes lecsóval, a hagyományos héregi levessel – a krumplikásával –, burgonyás pogácsával és süteményekkel. A finomságokat mind a nyugdíjas klub tagjai készítették ezen kívül pedig mini kiállítást is szerveztek a falu kertjeiben termett gyümölcsökkel, illetve a klubtagok által készített befőttek, lekvárok és savanyúságok is csalogatták az érdeklődő helyiek tekintetét.

 

Címkék#Héreg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!