Kultúra

2014.09.05. 18:05

Rákay Philip a tavalyi nagy bukta után újra kapott egymilliárdot

Tavaly közel egymilliárdot, idén pedig konkrétan egymilliárd forintot csoportosít át a kormány a költségvetési tartalékból a Rákay (Philip) Kálmán MTV-intendáns ötlete nyomán elkészült "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek" elnevezésű kulturális program megvalósítására.

hvg.hu/kemma.hu

Egymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Rákay Philip, azt MTV intendánsának ötletéből készült "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek" elnevezésű műsor és rendezvénysorozat lebonyolítására - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Tavaly augusztusban közel egymilliárd forintot csoportosított át a kormány a költségvetési tartalékból arra, hogy ugyanez a program elkészülhessen. Természetesen Komárom-Esztergom megye több települése - például a megyeszékhely is - csatlakozott az akcióhoz.

Az eseményt tavaly több támadás is érte. A hvg.hu emlékeztetett rá, hogy Rákay Grecsó Krisztián íróval került szócsatába, és azzal védekezett, hogy a közel egymilliárd forint nem hozzá került, hanem a településekhez közvetlenül, néhány százezrenként, helyi kulturális műsorok megszervezésére.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!