Kék hírek, bulvár

2014.08.25. 11:24

Legotolvajok a Tescóban: diákmunkás haverral loptak volna

A négy, húszéves fiatalember gondosan eltervezte, hogyan fogják, illetve nem fogják leolvasni az elektronikai kütyük és játékok vonalkódjait a pénztárnál. Alig ezerötszáz forintot akartak fizetni a kétszázezres zsákmányért, de még ki se jutottak a tatabányai hipermarketből.

kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt soron kívül bíróság elé állítaná a három oroszlányi és egy tatabányai jómadarat. A húszéves fiúk elismerték, hogy lopni akartak. Nem akármilyen tervet eszeltek ki: úgy akartak műszaki cikkeket szerezni a tatabányai Tesco áruházból, hogy az épp ott pénztárosként dolgozó társuk majd segít nekik. Ő most másodrendű vádlottként felelhet majd tettéért.

Az volt a terv, hogy különböző élelmiszereket vesznek csaliként, de került a a bevásárló kocsiba egy Samsung Galaxy tablet, egy Samsung Galaxy S mobiltelefon, egy Fifa 2014-es Xbox játékot, két Sony fülhallgató, és szintén kettő merevlemez. A Star Wars űrhajós legó is megtetszhetett nekik, mert egyet-egyet ebből is választottak. A holmik összértéke több, mint 200 ezer forint volt.

Ezt követően kiválasztották azt a pénztárat, ahol a haver dolgozott, és jöhetett a nagy terv következő része. Két részletben, az élelmiszereket és a műszaki cikkeket külön rakták fel a szalagra. A diákmunkás barát a tabletet, és mobilt szkennelés adta tovább, az élelmiszereken kívüli többi terméket pedig úgy vezette rá a kiállított nyugtára, hogy azokat szkennelést követően azonnal sztornózta is. A nyugta végösszege csak a vádlottak által megvásárolt és a harmadrendű vádlott által ki is fizetett élelmiszereket tartalmazta, mindösszesen 1.483 forint értékben.

A pénztáros fiú a biztonsági tikettekkel ellátott ellátott műszaki cikkeket szakszerűen kibontotta és kivette a széferből, ezért a holmik nem rongálódtak meg.

- A lopott termékek elkövetési értéke megtérült, mert az I., a III. és a IV. rendű vádlottakat az áruház biztonsági személyzete a pénztártól történő távozás után feltartóztatta, és az eltulajdonított termékeket tőlük visszavette - tudtuk meg Dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!