Közélet

2014.07.27. 08:58

Elhunyt Sándor János

Türelemmel viselt hosszú, végzetes betegség következtében hatvankilenc esztendős korában otthon, családi körben elhunyt Sándor János, aki 1990 és 2010 között húsz éven át igazgatóként vezette a Bárdos László Gimnáziumot.

kemma.hu/barla.blg.sulinet.hu

 Temetése augusztus 1-jén 14.30-kor a Síkvölgyi temetőben lesz.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sándor János (1945–2014)
[/caption]

A műszaki tanár végzettségű Sándor János a Tatabányai Városi Tanács oktatási osztályáról került 1990-ben a Bárdos élére, amikor elődje, Süveges Vilmos betegsége miatt nyugállományba kényszerült.

Igazgatói pályafutásához kötődik az iskola jelentős szerkezetváltozásának végigvitele: a nyelvi és a humán/reál tagozat bevezetése, a nyolcosztályos képzés elindítása, a nyelvi előkészítő, végül a természettudományos képzés megszervezése. Irányítása idején a kétezres évek elején a még mindig fiatal korú középiskola a tanulók verseny-, nyelvvizsga- és érettségi eredményei alapján a megye élmezőnyébe küzdötte fel magát.

Ebben a két évtizedben Sándor János nagy bölcsességű, végtelenül szerény egyénisége összeforrott a Bárdos László Gimnáziummal. Empatikus döntéseire, az elfogadó, támogató munkakörnyezetre a bárdosos tanulók és tanárok mindig, a legnehezebb szituációkban is bizton számíthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!