Kék hírek, bulvár

2014.04.22. 14:13

Húsvéti ittas vezetőket fogtak a rendőrök

Megyeszerte fokozottan ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök Komárom-Esztergom megyében húsvét hétfőn.

kemma.hu

Kesztölcön megállítottak egy autóst a dorogi rendőrök. Az egyenruhások előbb a férfi és autójának okmányait kérték el, de ezek közül egyet sem tudott átadni. Vezetői engedélyét azért nem tartotta magánál, mert azt korábban elvették tőle, sőt az intézkedéskor az is kiderült, hogy a járművezetőt az Esztergomi Járásbíróság július 16-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök azt is megállapították, hogy a személygépkocsi műszaki érvényessége 2012. július 28-án lejárt, azt az illetékes okmányiroda tavaly december 19-én kivonta a forgalomból. A járőrök ezt követően alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, amely a helyszínen és később, előállítását követően a Dorogi Rendőrkapitányságon is pozitív értéket mutatott. A járművezetővel szemben a rendőrség ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, az általa elkövetett szabálysértések miatt pedig szabálysértési eljárásokat indított.
 
Hasonlóan járt egy másik járművezető is. Őt Mocsán állították meg a rendőrök húsvét hétfőn. A férfi vezetői engedélyén kívül a kért iratokat átadta az egyenruhásoknak. Jogosítványát azért nem, mert nem volt neki, a Komáromi Járásbíróság ugyanis augusztus 19-ig eltiltotta a járművezetéstől, ezt követően pedig utánképzésre kötelezte. Az intézkedés során az is kiderült, hogy az autó tulajdonosa a járműre nem kötötte meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást és a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda eredménye is pozitív lett, ezért vele szemben is ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!