Közélet

2014.04.18. 10:43

Kelendő a minőségi sonka

Végéhez közelít a nagy húsvéti sonkaroham. A szombati körmenet után a most még böjtölők asztalára is hús kerül, az viszont korántsem mindegy, hogy milyen minőségű alapanyagokból készül az ünnepi vacsora és a másnapi ebéd.

Reichert Gábor

A szükséges „kellékeket” ezért legkésőbb holnapig célszerű beszerezni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a későn eszmélők kénytelenek lesznek beérni az olcsó, nagy mennyiségben előállított, de kevésbé ízletes nagyipari készítményekkel.

Rotyis Gábor, közismert nevén „Gábor hentes” tapasztalatai szerint szerencsére a legtöbben továbbra is a minőségi húsra esküsznek. Mint mondta, egész évben sok füstölt áru fogy a cég tatabányai üzleteiben, de „főszezonban” – például karácsonykor, vagy ilyenkor, húsvét táján – a szokásos mennyiség négy-ötszörösét is elkapkodják a vásárlók. Rengetegen vannak, akik már jó előre bespájzolják az ünnepi finomságokat, de manapság az is teljesen megszokottnak számít, ha valaki az utolsó pillanatig halogatja a nagybevásárlást.   

Esztergomi háziasszony nyerte a 24 Óra nyereményjátékát

Tegnap délután a 24 Óra húsvéti nyereményjátékának győztese, Kicsák Lászlóné is letudta az ünnepi „bevásárlást”: a lapunk által felajánlott fődíjat, egy hatalmas parasztsonkát Gábor hentes újvárosi üzletében vehette át. Az Esztergomból érkező nyertest férje és lánya kísérte el a megyeszékhelyre: mint mondta, a 24 Óra régi előfizetőjeként rengeteg nyereményjátékon vett részt, de idáig sosem volt szerencséje. „Egészen mostanáig, hiszen most mindjárt a fődíjat sikerült elvinnem” – tette hozzá mosolyogva.

A fődíjon kívül egyébként tizenkét húsvéti nyereménycsomagot is kisorsoltunk olvasóink között.

– A húsvét előtti héten és természetesen nagyhéten van nálunk is a legnagyobb dömping. Természetesen csülökből és kötözött sonkából fogy ilyenkor a legtöbb, de a baromfitermékek is igencsak kelendőek. Hiába hirdetik a nagy bevásárlóközpontok a húskészítményeiket jóval a mi áraink alatt, az emberek fontosabbnak tartják, hogy az ünnepi alkalmon inkább igazán finom sonka kerüljön az asztalukra, mint hogy megspóroljanak néhány száz forintot – mondta Rotyis Gábor.

A fődíjon kívül egyébként tizenkét húsvéti nyereménycsomagot is kisorsoltunk olvasóink között.

-->

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!