2014.04.18. 10:43
Kelendő a minőségi sonka
Végéhez közelít a nagy húsvéti sonkaroham. A szombati körmenet után a most még böjtölők asztalára is hús kerül, az viszont korántsem mindegy, hogy milyen minőségű alapanyagokból készül az ünnepi vacsora és a másnapi ebéd.
Rotyis Gábor, közismert nevén „Gábor hentes” tapasztalatai szerint szerencsére a legtöbben továbbra is a minőségi húsra esküsznek. Mint mondta, egész évben sok füstölt áru fogy a cég tatabányai üzleteiben, de „főszezonban” – például karácsonykor, vagy ilyenkor, húsvét táján – a szokásos mennyiség négy-ötszörösét is elkapkodják a vásárlók. Rengetegen vannak, akik már jó előre bespájzolják az ünnepi finomságokat, de manapság az is teljesen megszokottnak számít, ha valaki az utolsó pillanatig halogatja a nagybevásárlást.
Esztergomi háziasszony nyerte a 24 Óra nyereményjátékát
Tegnap délután a 24 Óra húsvéti nyereményjátékának győztese, Kicsák Lászlóné is letudta az ünnepi „bevásárlást”: a lapunk által felajánlott fődíjat, egy hatalmas parasztsonkát Gábor hentes újvárosi üzletében vehette át. Az Esztergomból érkező nyertest férje és lánya kísérte el a megyeszékhelyre: mint mondta, a 24 Óra régi előfizetőjeként rengeteg nyereményjátékon vett részt, de idáig sosem volt szerencséje. „Egészen mostanáig, hiszen most mindjárt a fődíjat sikerült elvinnem” – tette hozzá mosolyogva.A fődíjon kívül egyébként tizenkét húsvéti nyereménycsomagot is kisorsoltunk olvasóink között.
– A húsvét előtti héten és természetesen nagyhéten van nálunk is a legnagyobb dömping. Természetesen csülökből és kötözött sonkából fogy ilyenkor a legtöbb, de a baromfitermékek is igencsak kelendőek. Hiába hirdetik a nagy bevásárlóközpontok a húskészítményeiket jóval a mi áraink alatt, az emberek fontosabbnak tartják, hogy az ünnepi alkalmon inkább igazán finom sonka kerüljön az asztalukra, mint hogy megspóroljanak néhány száz forintot – mondta Rotyis Gábor.
A fődíjon kívül egyébként tizenkét húsvéti nyereménycsomagot is kisorsoltunk olvasóink között.
-->