Közélet

2014.04.12. 16:35

Leshelyeken várták a gyerekek az őzeket és muflonokat

A Vértesi Erdő Zrt. vadászati irodája kezdeményezte, hogy a tavasz első hónapjában a császári vadaskertbe kirándulhassanak a diákok, és egy érdekes, tartalmas napot tölthessenek el ott.

M.K.

Összesen 13 alkalommal szerveztek programot, amelyeken 280 fiatal vett részt, 20 fős csapatokban. A vértesszőlősi, csókakői, pusztavámi, móri, bakonyszombathelyi, bokodi, kocsi általános iskolák alsó tagozatos diákjai, valamint a csókakői Autifarm otthon lakói látogattak el a vadaskertbe. A kirándulás legfontosabb célja az volt, hogy népszerűsítse az erdő- és vadgazdálkodás hasznosságát, fontosságát, a szakemberek ismertessék az erdőben zajló folyamatokat és munkákat.

A napi program mindig reggel 10 órakor az egresi rétről indult, ahonnan a gyerekek katonai csapatszállító járművekkel jutottak ki az 1400 hektáros vadaskertbe. A nap folyamán három etetőhelyet látogattak meg, ahova a takarmány kiszórása után a leshelyeken elbújva várták a nagy vad, többek között az őzek, gím- és dámszarvasok, vaddisznók és muflonok megjelenését.

A jó hangulatot és tanulást Ruppert József vadászati irodavezető mesékkel, játékokkal, és közös beszélgetésekkel segítette elő. A fiatalok a megismerkedhettek az erdő és a vad kapcsolatával, az állatok kifinomult érzékszerveivel, a túra során a flórával és faunával, valamint az erdőgazdálkodás egyik fontos feladatával. a fakitermelési munkálatokkal. A rönköket szállító járművek nagy sikert arattak.

A program részeként a gyerekek kaptak egy úgynevezett bemutató dokumentumot, ami mesébe öntve, de lényegretörően ad tájékoztatást az erdő világáról, Wass Albert: Mátyás és az őz, valamint Ruppert József: Mese az öreg tölgyről című művével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!