Közélet

2014.04.09. 14:03

Idén is TeSZEDD!

A Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából idén május 9-11. között zajlik majd a TeSzedd! országos takarítási program, melyhez Komárom is csatlakozott.

kemma.hu

 Tavaly összesen 1075 helyszínen több mint 100 ezer önkéntes vett részt az akcióban. Elmondható, hogy egyre népesebb azok tábora, akik környezettudatos módon élik a mindennapjaikat. Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma ebben az évben minden szempontból átlépi a határait: amellett, hogy háromnaposra bővül, hazánk nemzetközi porondra is lép vele. A TeSzedd! akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” („Tisztítsuk meg Európát!”) nevű összeurópai kezdeményezéshez csatlakozik Magyarország.

A TeSzedd! akcióban főként a diákságra, a fiatalokra, valamint vállalatokra, cégekre, önkormányzatok munkatársaira, civil szervezetek képviselőire számítanak

A közösségépítő program hulladékgyűjtő önkéntesei április elejétől jelentkezhetnek az akcióra. A regisztráció az interneten történik, jelentkezni május 2-ig lehet. A TeSzedd! az idén immár negyedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkénteseiMájus 10-én a kontinens 28 országának polgárai töltik a napjukat szemétszedéssel.

 

 

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!