Kék hírek, bulvár

2014.04.07. 16:30

Mentek volna vendégmunkásnak, csak épp a busz nem jött értük

Olaszországi munkalehetőséget hirdetett az interneten F. Dezső és T. Zsolt 2013 márciusa és 2013 augusztusa között. A két férfi szakmunkásoknak ajánlott nem létező külföldi állásokat.

kemma.hu

Az érdeklődők e-mailben vették fel a kapcsolatot a hirdetőkkel, akik banki átutalással előleget kértek tőlük. Az állásra jelentkezők, miután átutalták a kért összeget, telefonon egyeztettek a két férfival, akik megadták számukra az Olaszországba való utazás idejét és helyét. A sértettek útra készen megjelentek a megadott időben, a buszra azonban hiába vártak, az nem jött értük. Ekkor ismét megpróbálták felvenni a hirdetőkkel a kapcsolatot, de ők ekkor már elérhetetlenek voltak.

A két budapesti férfi hat embert csapott be hasonló módon. November 26-án hallgatták ki őket gyanúsítottként a komáromi nyomozók. A 65 éves F. Dezső és a 40 éves T. Zsolt tagadta a bűncselekmény elkövetését. A két férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – csalás megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben a büntetőeljárást a rendőrség befejezte és április 4-én vádemelési javaslattal küldte meg a Komáromi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!