Közélet

2014.03.21. 10:04

Berki Krisztiánt nem találja a bíróság

Miközben a TV2-n futó Édes élet című műsorban az egész ország bepillantást nyerhet az életébe, addig hivatalos ügyekben nem érik utol Berki Krisztiánt.

blikk.hu

A Blikk megtudta: a tatabányai származású celebet nemcsak a céges ügyeivel kapcsolatban, de a váci futballklub tulajdonosával, John Peter Marshallal való háborúskodásban sem lelik. A Vác klubigazgatója, Orbán Levente állítja: Berki azzal védekezik, hogy nem rendelkezik magyarországi lakhellyel.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a volt Fradi-vezér kft.-jét, a BK Management Groupot a Blikk megtalálta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) listáján, a végrehajtással érintett cégek között. A cégbíróság pedig azért indított kényszertörlési eljárást a társaság ellen, mert a cég a székhelyén, telephelyén és fióktelepén nem található, a képviseletére jogosult személyek lakóhelye pedig ismeretlen. Mostanra kiderült, nemcsak a céges dolgaiban, de a váci ügy kapcsán sem találják Berkit.

 

– Marshall úr felkérte Berkit, hogy működjön közre az NB II-es Vác átvételében. Berki kötelezettséget vállalt erre, és arra is, hogy intézi az MLSZ-szel kapcsolatos dolgokat. Marshall úr kifizette az akkori tulajdonos Héger Józsefnek a 42,5 millió forintot a klubért. Később kiderült, amit megvett, semmit sem ér. Az általa megvásárolt licenc ugyanis nem átruházható más cégre – mesélt az ügy előzményeiről a Blikknek Orbán Levente. – Berki volt az üzlet végrehajtója. Mivel szándékos megtévesztésre gyanakodtunk, megtettük a jogi lépéseket. A kérelem alapján a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett. Ezt Berki megtámadta, arra hivatkozva, hogy nem rendelkezik magyarországi lakcímmel. Ezt cáfoltuk, hiszen mindenki láthatja a televízióban, hogy itthon él. Kiküldte a bíróság a levelet neki, de visszajött azzal, hogy nem ismerik a római-parti lakcímén. Jelenleg is folyamatban van a nyomozás.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Berki római-parti lakása (Fotó: blikk.hu)
[/caption]

Berki a Blikknek tagadta, hogy el akarna tűnni a hatóságok elől.
– Nagyon köszönöm a megkeresést, de nem szeretnék nyilatkozni erről az ügyről – reagált, hozzátéve: pontosan tudja mindenki, hol lehet utolérni, csak Orbánék nem.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!