Sport

2013.06.25. 14:42

Nagy Ákos kamionhúzó vb-n készül a kínai világversenyre

A Giants Live Budapest elnevezésű világbajnoki kvalifikációs erősember-verseny negyedik helyezettjeként a tatabányai származású Nagy Ákos is kijutott a World's Strongest Man viadalra.

Hamburger Kinga

Az amerikai Michael Burke nyerte a hétvégén a Giants Live Budapest elnevezésű világbajnoki kvalifikációs erősember-versenyt, amelyen három földrész tíz versenyzője – köztük két magyar – küzdött meg a három továbbjutó helyért. Burke mögött a brit Ed Hall végzett a második helyen, míg a harmadik a norvég Björn Solvang lett. Sikeresen fejezte be szereplését a martfűi újonc, Hajnal Tamás, aki rutinos öreg rókákat előzött meg és végül az 5. helyen kötött ki. A tavalyi győztes, a tatabányai születésű Nagy Ákos negyedik lett. Ákos végig ott mozgott az összetettbeli harmadik hely körül, majd elérkezett a döntő, hatodik szám.

Addig azonos számú pontot gyűjtöttek ő és a roppant tehetséges norvég Solvang. A záró feladatban 120, 136, 148 és 160 kg-os sziklákat kellett felemelni egy 130 cm magas állványra. A norvég ideje 23,31 mp, Nagyé 30,31 mp volt, ami azt jelentette, hogy a tatabányai versenyző leszorult a dobogóról.

Nagy Ákos a viadal után elmondta, bár a dobogóra készült, de nem csalódott a negyedik hellyel sem, mivel igazi világklasszisok végeztek előtte. Ákos büszke lehet arra, hogy életében először számot nyert, jelen esetben a lengősúlypakolást.

Akkor a versenyigazgatótól nyert nem hivatalos információk szerint Ákos már reménykedhetett, hogy teljesül a nagy álma, és újra kijut a World''s Strongest Man viadalra, mert a hírek szerint Burke, mint Amerika legerősebb embere szabad kártyát remélhetett a kínai szervezőktől.

Kedden kiderült, hogy meg is kapta azt, így Nagy Ákos másodszor fogja Magyarországot képviselni a világ legerősebb embereinek legrangosabb versenyén. Nagy Ákos a kemma.hu-nak elmondta: nagyon örül, hogy ő is végül utazhat.

– Mivel a dobogósok kvalifikálják magukat erre a viadalra, így én eredetileg nem indulhattam volna. Örülök, hogy bizonyíthatok a Kínában rendezendő versenyen, amit augusztus 18-24. között tartanak. Tavaly a huszonötödik helyen végeztem, idén nagyon szeretnék az első húszban lenni. Előtte azonban két erőpróbán „melegíthetek”, jövő héten Kínában egy Világkupán állok rajthoz, majd az augusztusi finnországi kamionhúzó világbajnokság is a felkészülésemet szolgálja a The Worlds Strongest Man-re – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!