Közélet

2009.10.01. 17:28

Megszűnt az OEP-finanszírozott gyermek fogszabályozás

A tatabányai Szent Borbála kórházból már szeptemberben jelezték az ÁNTSZ-nek, hogy október elsejével megszűnik Komárom-Esztergom megyében az OEP-finanszírozott gyermek fogszabályozás.

M. A.

Dr. Fain András, a Szent Borbála kórház orvos igazgató arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy október elsejétől orvoshiány miatt megszűnt az OEP-finanszírozott gyermek fogszabályozás a megyében. 

A problémát már szeptemberben jelezték az ÁNTSZ-nek és a fenntartónak is. A kórház a helyzet megoldására pályázatot írt ki, közben felkérte az ÁNTSZ-t, hogy nevezze meg azt a rendelőt, ahol fogadják az érintetteket.

– Eddig ez még nem történt meg, hiszen az országban nem egyedi a probléma. Ezért a kistérségi ÁNTSZ irodák segítségét kértük, hogy gyűjtsék ki az összes gyermek fogszabályozással foglalkozó magánorvos nevét és rendelési címét. Levélben kerestük meg őket, hogy milyen feltételekkel vállalnánk az ellátást. Emellett felajánlottuk, hogy átvállalhatják a feladatot. Ez azt jelenti, hogy a saját rendelőjükben, az egészségpénztár közvetlen finanszírozásával lássák el a feladatot – mondta dr. Fain András.

Megtudtuk, az ellátásra eddig komoly igény volt. Minden nap hat órában tartottak rendelést, amelyekre várakozási lista is kialakult. A helyzet miatt jelenleg megyénkben csak magánorvosnál lehet a gyerekek fogszabályozását megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!