Sport

2009.01.18. 15:01

Menetelnek a döntő felé a Palánkdöngetők

Az egyik legerősebb játékosállománnyal rendelkező csapatot győzte le az SZPK-Nokia legénysége a floorball Magyar Kupába, s ezzel bejutott a legjobb négy közé. Eredmény: Szőnyi Palánkdöngetők - Debreceni FSE 8-5 (0-0, 4-4, 4-1).

K. L.

[caption id="" align="alignleft" width="330"] A válogatott Füzi Gábor (a labdával) ezúttal is az SZPK-Nokia egyik erőssége volt (Fotó. K. L.)
[/caption]

Ezúttal is meggyőződhettünk arról, a Duna menti városban továbbra is tombol a floorball láz, most is zsúfolásig megtelt a helyi sportcsarnok.

Az első harmadban derekasan birkóztak a csapatok, de egyik kaput sem tudták bevenni a játékosok. A második 20 percben aztán pótolták ezt a hiányosságot, mindkét oldalon négyszer-négyszer búslakodtak a kapusok. Az utolsó felvonásban csak néhány percig volt kétséges a továbbjutás, az SZPK könyörtelenül kihasználta lehetőségeit, s a címvédő végül magabiztosan lépett a legjobb négy közé, nagy örömöt szerezve ezzel lelkes szurkolóiknak, s nem utolsó sorban a születésnapját ünneplő Illés László edzőnek.

A szőnyiek nagy lépést tettek azért, hogy megvédjék kupagyőztesi címüket. A nagy étvágyat bizonyítja, hogy az OB I. bajnoki aranyérméért is harcba szállnak, eddigi 10 meccsükből 9-et nyertek, egy döntetlent értek el, s csak rosszabb gólarányuk miatt szorulnak a budapesti Krokodilok mögé a tabellán.

Az SZPK-Nokia gólszerzői: Darai Máté 4, Szabó Tibor, László Péter, Váradi Tamás, Bognár Gergely.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Illés László
[/caption]Illés László: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a két évvel ezelőtti bajnokot, a jelenlegi harmadik helyezettet láttuk vendégül. Sérülések nehezítették a felkészülésünket, s büszke vagyok a fiúkra, hiszen ennek ellenére mindent megtettek azért, hogy fantasztikus szurkolóinknak örömöt szerezzenek. Boldogok vagyunk azért is, hogy meccseinken mindig megtelik a sportcsarnok, bizonyára ennek a floorballnál népszerűbb sportágak képviselői is örülnének. Úgy láttam, a Debrecen 4-4 után elfáradt, a mieink viszont jól bírták erővel, ez bizonyítja, hogy van értelme az elvégzett nagy munkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!