Közélet

2009.01.06. 12:33

Pázmányos egyetemi kar települ a Várhegyre

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a település önkormányzata oktatási együttműködési megállapodást kötött. Tárgya a város és az egyetem közös szándéka: az Információs technológiai kar esztergomi kihelyezett képzéseinek beindítása.

Rafael Balázs

A dokumentumot Meggyes Tamás polgármestere és dr. Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem rektora írta alá kedden délelőtt.

Az együttműködési megállapodás értelmében az önkormányzat a volt déli kanonoksort az egyetem számára 2 milliárd forint értékben felújítja, 50 évre ingyenes használatba adja. Továbbá 48 millió forintot biztosít a déli kanonoksorral kapcsolatosan felmerülő tervezés költségeire;
a szakirányú képzések és felsőfokú szakirányú továbbképzés kidolgozására, valamint az esztergomi laboratóriumi felszerelések létrehozására 100 millió forintot biztosít.

A képzés beindulásától 2030-ig évente 100 millió forinttal járul hozzá a képzés költségeihez; kollégiumépületét (kollégium céljára) 2011-től 50 évre ingyenes használatba adja az egyetem számára. Az ingyenes használatba adásig a kollégiumban 2009-ben 75, 2010-ben 105 egyetemi hallgató számára biztosít férőhelyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!