NBIII.

2024.05.19. 19:19

Hatalmasat küzdött a Bányász, karnyújtásnyira az aranyérem +fotók

Az NBIII. északnyugati csoportjának vármegyei rangadóján az Opus Tigáz Tatabánya együttese hátrányból felállva győzte le a Komárom VSE csapatát és került karnyújtásnyira a bajnoki címtől. A Bányász Szombathelyen koronázhatja meg a szezont.

Túri Csaba

Hatalmas csatában győzött a Tatabánya a vármegyei rangadón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Azt nem lehetne állítani, hogy sétagalopp várt a Bányász együttesére az NBIII. utolsó előtti fordulójában. Bár a Komáromnak a presztízsen kívül nem nagyon volt tétje a találkozónak, a tavaszi formáját tekintve kellemetlen és veszélyes ellenfél bárki számára. A Tatabányának a bajnoki címhez összesen négy pontra van szüksége a hátralévő két mérkőzésen, ami azt jelenti, hogy a vármegyei rangadón legalább egy döntetlent el kell érniük. 

A Bányász szurkolói belehajszolták a győzelembe kedvenceiket
A Bányász szurkolói belehajszolták a győzelembe kedvenceiket
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Nagyon közel a Bányász bajnoki címe

Nem lehetne azt állítani, hogy nagy iramot diktáltak volna a csapatok. A Bányász nem esett neki ellenfelének, a mérkőzés szépen csendben csordogált a medrében, amikor a hajrához közeledve Sandal Dominik góljával megszerezte a vezetést a vendégegyüttes, a lelátón helyet foglaló kék-fehér szurkolók legnagyobb döbbenetére. A fordulást követően dupla cserével igyekezett felrázni a csapatát Gyürki Gergely, ami kisvártatva meg is hozta az eredményt: Árvai Dániel fejes góljával egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Ebben a pillanatban tehát a kötelező minimum megvolt, de érthetően a hazaiak a győzelemre játszottak. Ennek eredményeként a 77. percben már a Tatabányánál volt az előny, ismét Árvai volt eredményes. Több gól már nem esett, ezzel nagyon közel került az aranyérem megszerzéséhez a Tatabánya. 

Az utolsó fordulóban a már biztosan kieső Szombathelyi MÁV Haladás otthonában egyetlen pontra van szüksége a Bányásznak a biztos első helyhez. Azonban még egy vereség is beleférhet, ugyanis az üldözők közül a III. ker. TVE csak döntetlent játszott a Balatonfüreddel, ezzel ők kiszálltak a versenyfutásból. A Bicske gólgazdag találkozón 4-3-ra gyűrte le az ETO Akadémiát, ezzel már csak ők előzhetik meg a Bányászt matematikailag. Ahhoz, hogy ez a forgatókönyv meg is valósuljon, a Tatabányának sok góllal kell kikapnia, míg a Bicskének sok góllal kellene nyernie. Jelenleg három pont az előnyük a kék-fehéreknek, viszont a gólkülönbségük kilenccel jobb. Ki merjük jelenteni, hogy a világ nyolcadik csodája lenne, ha a bajnoki trófea nem Tatabányára kerülne.

NBIII. Északnyugati csoport, 29. forduló
Opus Tigáz Tatabánya - Komárom VSE 2-1 (0-1)
Grosics Gyula Stadion, Tatabánya, vezette: Szommer Attila (Kovács II. G., Halmai K.)
Tatabánya: Lóth - Árvai, Krupánszki (Szegő 78.), Molnár, Soltész (Buna 57.), Szegleti, Kiprich, Letenyei, Székely, Forró (Klausz 57.), Szalánszki (Hadobás 90.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Komárom: Bánfalvi - Tifán-Péter, Sandal, Köles, Irmes (Harangozó 67.), Koch, Szénási (Nagy Z. 67.), Tímári, Jankovics (Szecsődi 76.), Nagy Zs., Berzsenyi. Vezetőedző: Burányi Tamás.
Gólszerzők: Árvai (64., 77.), illetve Sandal (33.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában