Épül-szépül

2024.05.02. 17:42

Félmilliárdos beruházás zajlik a faluközpontban

Projektindító rendezvényre hívták a sajtó képviselőit május 2-án, csütörtök délelőtt. A Templom utca rekonstrukciójával évtizedes álom válik valóra a településen. A vértesszőlősi beruházás augusztus végéig tart.

Kemma.hu

Több mint félmilliárd forintból megújul a faluközpont – jelentették be a média képviselőinek az önkormányzat tanácstermében. A vértesszőlősi beruházás januárban kezdődött.

A vértesszőlősi beruházás elindult: több mint félmilliárd forintból építik át a faluközpontot
A vértesszőlősi beruházás a tervek szerint elkészül a nyárra
Fotó: Zetovics Márió

A Templom utca rekonstrukciós átépítésének projektnyitó rendezvényén Nagy Csaba polgármester üdvözölte a megjelenteket. Többek között Bencsik János országgyűlési képviselőt, valamint Borsó Tibort, a vármegyei közgyűlés alelnökét. A településvezető elmondta, hogy a kiemelt beruházás január 24-én elkezdődhetett a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban elnyert beruházás keretében, némi önrésszel kiegészítve. Mint megtudtuk, a tervek szerint augusztus végén már átadják az 550 millió forintos beruházást. 

Több mint félmilliárd forintból újul meg Szőlős központja
Javában zajlanak a Templom utcai munkálatok
Fotó: Zetovics Márió

A rendezvény végén az érdeklődők szemügyre vehették a Templom utca jelenlegi állapotát, melynek során Bán Gábor tervező beszélt a beruházás fontosabb paramétereiről. A Strabag Zrt. kivitelezésében a vízelnyelőket fedlappal látják majd el, és újabb parkolókat alakítanak ki a területen. Továbbá a forgalom átrendezése is szükséges ahhoz, hogy a főbb rendezvényeket – mint például a böllérfesztivált – a sportcsarnok melletti területről a korábbinál központibb helyszínre szervezzék.

– A TOP Plusz keretében a települések élhetővé tételére csaknem 12 milliárd forint áll rendelkezésre, 70 projektre, amelyek közül néhány megvalósult a közelmúltban – emelte ki Borsó Tibor. Vértesszőlős a TOP-ban csaknem 700 milliót, a TOP Pluszban eddig 450 milliós támogatást nyert, utóbbiból kezdődhetett a település rekonstrukciója a központban.

A vértesszőlősi beruházást újabb követi

– Öröm látni, hogy a kivitelezés az átlagoshoz képest koordináltabb – emelte ki beszédében Bencsik János. Mint mondta, hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik Vértesszőlős. Aktív turisztikai fejlesztés indul Samufalván. Hamarosan vezetett túrák indulnak az Által-éren, Vértesszőlős és Tata közötti szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában