Együttműködés

2024.03.11. 14:39

Fontos találkozónak adott otthont a tatai dandár

Magasrangú külföldi katona érkezett látogatóba hazánkba. Az osztrák vezérezredest a tatai dandár látta vendégül.

Kemma.hu

A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger Ausztria vezérezredese - írta a honvedelem.hu. A tatai dandárnál tartott esemény kapcsán dr. Böröndi Gábor vezérezredes rámutatott, hogy a vezérkarfőnöki találkozók kettős céllal bírnak. A katonaszakmai részük alkalmat nyújt többek között az elkövetkező időszak együttműködési lehetőségeinek azonosítására, illetve a beszerzésekre és az új eszközök üzemeltetésére vonatkozó tapasztalatok megosztására. Nem kevésbé fontos részük a személyes kapcsolatok kialakítása, valamint ápolása, amelyek nagyban elősegítik a gyakorlati együttműködést.

Magasrangú külföldi katona érkezett látogatóba hazánkba. Az osztrák vezérezredest a tatai dandár látta vendégül.
A tatai dandár adott otthont Rudolf Striedinger oszrák (balra) és dr. Böröndi Gábor magyar vezérezredes találkozójának
Forrás: honvedelem.hu

− Magyarország és Ausztria kiemelt partnere egymásnak, a rendszerváltás óta folyamatos az együttműködés és a tapasztalatcsere – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az osztrák-magyar vezérkarfőnöki találkozón, Tatán.

A tatai dandár adott otthont a találkozónak 

A két ország között lévő folyamatosan mélyülő kapcsolat napjainkban elsősorban közös harckocsi, tüzér, illetve páncélgránátos kiképzésekben nyilvánul meg. A Honvéd Vezérkar főnöke kiemelte: a két ország közötti további együttműködési és kiképzési lehetőségek felmérése érdekében Rudolf Striedinger vezérezredes, osztrák vezérkari főnök megismerhette a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában