tragédia

2017.10.19. 11:19

Román kamion tarolta le a cseh halálautót az M1-esen

Apa és fia ült abban a kocsiban, amelybe az M1-es leállósávján hátulról belerohant egy kamion. A rendőrség tájékoztatása szerint a cseh autós kitette az elakadásjelző háromszöget.

Szűr A.

A leállósávban több tíz méteren át tolta maga előtt a személyautót szerda hajnalban a román kamion, mielőtt mindkét jármű átszakította volna a korlátot és az árokba sodródott volna. Az autóban ülő 43 éves férfi életét már nem lehetett megmenteni, 12 éves kisfiát kórházba szállították.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a baleset helyszínére két mentőegységet riasztottak. A kiérkező mentők már csak az apa halálát tudták megállapítani, a kisfiú pedig fej- és vállsérüléseit ellátták, majd kórházba vitték.

Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a cseh apa kitette az elakadásjelző háromszöget a kocsi mögé. A román felségjelzésű kamionban ketten utaztak, ők nem sérültek meg.

Arról, hogy hogyan kerülhetett a kamion a leállósávba, szakértőt kérdeztünk meg, ő többek között a kamionsofőrök munkáját ellenőrző és szabályozó lehetőségekről is beszélt portálunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában