kaland

2017.09.06. 07:43

„Utána gondolkoztam, hogy úristen” – medvével találkozott Tusnádon a tatabányai család

Tusnádfürdőre látogatott egy tatabányai család a minap, és nem akármilyen találkozásban volt részük: medvékkel találkoztak és az egyiket le is videózták.

Szűr Annamária

Tusnádfürdőn, ahol már szinte mindennapos vendégek a medvék, a vasútállomás mellett botlottak bele a videón is látható medvébe a tatabányai család tagjai, de mint egyikük elárulta, három helyen is látták a veszélyes állatot kinti tartózkodásuk alatt.

– Hát ott fel se fogtam az egészet. Utána gondolkoztam el rajta, hogy úristen, 10 méterre álltam egy medvétől – árulta el az idősebbik fiú, aki a kocsiból is kiszállt, hogy levideózza az állatot. Mint mondja, nem volt semmi jele a támadásnak, sőt, inkább elkullogott a medve, amely szemlátomást ugyanúgy hozzászokott az emberekhez és az autókhoz, mint társai.

– Amikor közelítettem felé akkor hátrált – tette hozzá a fiatalember, aki szerint azért minden izgalom ellenére is hatalmas élmény volt találkozni a medvékkel, bár senkinek nem ajánlja, hogy ilyen vakmerő legyen, elvégre jobb az óvatosság. Neki is valószínűleg az adott biztonságérzetet, hogy a kocsiba bármikor visszapattanhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!