krimi

2017.10.12. 11:44

A bíróság kezében van az agresszív tatabányai vandál sorsa

Súlyos testi sértés, rongálás és garázdaság a vád egy 21 éves férfi ellen, aki több alkalommal is részegen randalírozott Tatabányán.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság, illetve rongálás miatt emelt vádat egy 21 éves, előzetes letartóztatásban lévő tatabányai férfival szemben. A fiatalember büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Az ittas férfi március 26-án Tatabányán egy utcán parkoló autó motorháztetejére ráugrott, majd átszaladt a tetején, a hátsó ablaküveget kitörte, és megrongálta a csomagtér ajtaját is. A férfi ezt követően az egyik közeli presszóhoz ment, aminek a kapuját többször megrángatta, olyan erővel, hogy a zsanérok is kiszakadtak.

Két nappal később az egyik tatabányai pékségben minden előzmény nélkül lefejelt, majd ököllel arcon ütött egy ott vásárló férfit, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. Ezt követően az üzlet előtt az utcán megrúgta a volt barátnőjét, aki a földre esett, de sérülést nem szenvedett.

A férfi április 8-án, szintén ittasan megjelent az egyik tatabányai dohányboltban, ahol a vásárlást követően visszakapott aprópénzt szétszórta a pulton, majd trágár szavakkal illette az ott tartózkodó nőket, artikulálatlanul kiabált, a vasrácsot nekicsapta az ajtónak, a dohánybolt ajtaját megrugdosta, ezért egy férfi szólt neki, hogy hagyja abba, és elhúzta onnan. Az agresszív fiatalember azonban megveréssel fenyegette az őt csitító férfit, majd nagy erővel, ököllel az arcába csapott. Az ütés alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!