jogerős ítélet

2017.10.18. 16:44

12 évet kapott a tatai ékszerbolt fegyveres rablója

Jogerősen elítélték azt a szlovák férfit, aki símaszkban, fegyverrel rabolt ki egy tatai ékszerüzletet. A társát még a helyszínen elkapták.

kemma.hu

A Győri Ítélőtábla szerdán megtartott nyilvános ülésen helybenhagyta az elsőfokú ítélet szerinti 12 évnyi fegyházbüntetést annak a szlovák férfinek az ügyében, aki 2011. szeptemberében társával fegyverrel rabolt ki egy tatai ékszerüzletet. Az elkövetők az eladókat megfélemlítendő többször a levegőbe is lőttek, majd több mint tízmillió értékű ékszert vettek magukhoz.

Ezután a férfiak megkísérelték elhagyni az ékszerboltot, a biztonsági ajtót azonban nem tudták kinyitni, emiatt rugdosni kezdték a bejárató ajtó üvegét, ami végül kitörött. A vádlottnak sikerült a zsákmánnyal elmenekülnie a helyszínről, míg társát az eladók a járókelők segítségével visszatartották.

A vádlott és társa 304.625 forint kárt okozott a polcrendszer betörésével és az ajtó megrongálásával. A vádlottat elfogatóparanccsal fogták el 2015. december 1. napján. A vádlott társát, J.L. terheltet a vádbeli cselekmény miatt a Tatabányai Törvényszék jogerős ítéletével bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett rablás bűntettében, valamint rongálás vétségében, és halmazati büntetésként 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A fenti tényállás alapján a Tatabányai Törvényszék a vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntette, rongálás vétsége és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napban határozta meg. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság megállapította, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítási eljárást törvényesen folytatta le, a bizonyítékokat helytállóan értékelte, a bizonyítékok egyértelműen bizonyítják, hogy a férfiak követték el a rablást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!