kábítószer

2019.05.09. 11:30

Ügyészség előtt van a tatabányai drogbanda ügye

A rendőrség tavaly hat drogfogyasztót és két dílert kapcsolt le Tatabányán. A nyomozást befejezte a rendőrség a két terjesztő ellen, az iratokat eljuttatták az ügyészségnek.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu

Hat fogyasztó ellen kábítószer birtoklás vétség, a 21 éves C. Dávid és a szintén 21 éves M. László ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. C. Dávidot és M. Lászlót a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság elrendelte letartóztatásukat. Az ügyben a Tatabányai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

A három férfit és egy nőt 2018 május 9-én kapták el a tatabányai rendőrök. A gyanú szerint korábban mindannyian kábítószert vásároltak, amit el is fogyasztottak. A nyomozók a Tatabányai Rendőrkapitányságon kábítószer gyorstesztet alkalmaztak velük szemben, amely mind a négy esetben pozitív lett.

Fotó: police.hu

A rendőrök a fogyasztók előállítása után ahhoz a lakáshoz mentek, ahol gyanújuk szerint az a férfi tartózkodott, akitől a fiatalok a kábítószert vásárolták. A lakásban C. Dávidon kívül a nyomozók további két fogyasztót találtak, illetve azt a férfit is, akinek segítségével C. Dávid beszerezte a kábítószert, amit aztán tovább értékesített. A nyomozók házkutatást tartottak a lakásban, ahol kábítószer gyanús növényi származékot foglaltak le. Ezután a rendőrök a fogyasztókat és terjesztőket is előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!