beruházás

2018.03.12. 13:44

Táton is korszerű rendelőben várják a betegeket

A község polgármestere úgy fogalmazott, a beruházással XXI. századi, modern egészségközpont jött létre.

N. Zs.

Völner Pál országgyűlési képviselő szavait hallgatják a rendezvény résztvevői

Fotó: N. Zs.

Teljesen megújult az orvosi rendelő Táton. A 32 millió forintos, pályázati támogatással megvalósuló beruházás során az épület korszerűsítésén és akadálymentesítésén túl, a praxisok eszközellátottságának javítása is fontos cél volt.

Völner Pál országgyűlési képviselő szavait hallgatják a rendezvény résztvevői
Fotós: N. Zs.

Völner Pál megyei fejlesztési biztos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy néhány nap alatt a táti már a második felújított orvosi rendelő, amelyet átadnak a környéken. Néhány nappal ezelőtt a mogyorósbányai rendelőintézet korszerűsítéséről számoltak be. Kiemelte, azon kívül, hogy XXI. századi épületeket használhatnak a betegek és az orvosok, az önkormányzatok számára is pozitív hatással vannak ezek a beruházások, hiszen a működési költségek várhatóan alacsonyabbak lesznek.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a térség az egészségügyi és az oktatás területén is láthatóan fejlődik. Néhány nap múlva bölcsődét, óvodát adnak át Táton, nemrég egy modern ultrahangkészülékkel gazdagodott a dorogi kórház, nagyjából két éve Esztergomban pedig egy majdnem egymilliárd forintos diagnosztikai berendezést adtak át. Emellett mindkét területen elindultak a bérfejlesztések.

Turi Lajos, Tát polgármestere elmondta, hogy a fejlesztés során kívül-belül megújult a 60 éves rendelő, hőszigetelték az épületet, lecserélték a tetőt, korszerűsítették a fűtésrendszert és mindezek mellett eszközbeszerzésre és informatikai megújulásra is lehetőség nyílt. Ezzel a beruházással már egy XXI. századi, modern egészségközpont jött létre – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!